Cabaret cd's: Nee Jij Bent Leuk (Boek Met CD)

Nee Jij Bent Leuk (Boek Met CD)


BC


12,5 jaar Comedytrain


Het begon in 1990, toen Raoul Heertje een onschuldige advertentie plaatste: hij vroeg "miskend talent" zich aan te melden voor een stand-up comedy night. De eerste reactie kwam uit Brabant: een zekere Theo Maassen wilde wel meedoen. Niet veel later werd Comedytrain geboren, een gezelschap van stand-up talenten dat inmiddels een belangrijk stempel op het Nederlandse cabaret heeft gedrukt.
Twaalf en een half jaar later is stand-up comedy in Nederland een begrip. Behalve op het podium van Toomler, de Amsterdamse comedyclub waar Comedytrain haar thuisbasis heeft, zijn de comedians ook actief met solo-programma's en in diverse media.
In Comedytrain, jaargang 12,5, nummer 1 vertellen de comedians zelf op aantrekkelijke wijze het Comedytrain-verhaal. Aan de hand van herinneringen, int erviews, biografieën, flyers, oneliners en achtergr ondverhalen wordt de geschiedenis van Comedytrain op een smakelijke manier opgediend.
'From the moment I picked up that book, until I laid it down, I was convulsed with laughter. Someday I intend reading it.' Groucho Marx

Nogal wat cabaretiers van de jongste lichtingen zijn hun loopbaan begonnen als stand-up comedian bij Comedytrain, een door Raoul Heertje in 1990 opgericht gezelschap dat uit steeds wisselende personen bestaat. Sommigen van hen werken inmiddels mee aan radio- en televisieprogramma's als 'Spijkers met Koppen', 'Kopspijkers' en 'Dit was het Nieuws', anderen speelden al een of meer solovoorstellingen in het theater. In deze met bordeau-rode inkt gedrukte uitgave, quasi een aflevering van een tijdschrift, wordt de geschiedenis van het gezelschap op een luchtige wijze uit de doeken gedaan, voornamelijk aan de hand van meestal niet 100% serieus te nemen getuigenissen en verhalen van leden en oud - leden, onder wie Dolf Jansen, Hans Sibbel, Hans T eeuwen, Thomas Acda, Jan Jaap van der Wal, Sanne Wallis de Vries, Marc-Marie Huijbregts en Najib Amhali. Comedytrain kan gezien worden als de kraamkamer van nieuw satirisch talent, blijkt na lezing van dit boek. Royale paperback; levendige typografie, ruim geillustreerd; bevat cd met bijzondere opnamen.


Bespaar portokosten bekijk ook mijn andere advertenties
meer info

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken op Cabaret cd's